Skip to main content

Thomas Miskin na svém Twitteru zveřejnil pět tipů pro začínající stratégy a rozhodně stojí za přečtení:

  1. Přineste návrh na každý problém, který najdete. Například jste spatřili nějakou chybu v kreativě, nemusíte na to jen poukázat, ale zkuste přijít také se dvěma návrhy, jak to opravit, i když si nejste jisti, zda je to správně. Díky tomu si ostatní oblíbí spolupráci s vámi, protože budete přinášet nový pohled na věc.
  2. Vaše práce skončí v prezentaci v 9 z 10 případů. Krásné, dobře poskládané slajdy dávají vaší prezentaci šmrnc. Proto studujte skvělé prezentace, kopírujte jejich designové vychytávky. Ukládejte si do Evernote krásné moderní designové styly. Všímejte si designu. Nenechávejte to někomu jinému. To vás odděluje od ostatních.
  3. Vytiskněte své věci a dejte je na zeď. Stůjte před nimi, přeskládejte je, pište na ně poznámky, vyzvěte ostatní, aby vám to komentovali. Nechte to na zdi. Vy a vaše práce těží z toho, že jste v otevřeném prostředí a časný rozhovor může pomoc odvrátit nepříjemné rozhovory.
  4. Hledejte vychytávky – můj první šéf mi řekl, že první den ve svém prvním zaměstnání nedělal nic jiného, než že přidal logo klienta na každý slajd v prezentaci a tu pak poslal celému týmu – geniální. Pokračujte ve hledání takových nápadů.
  5. Před každým meetingem se zeptejte sami sebe, jaký je účel této schůzky a co na schůzce budu potřebovat já a můj šéf, mám všechny tyto věci? Jaký je ideální výsledek tohoto meetingu? Jak příspět k tomu, aby se tak stalo? Nenechte se přistihnout při tom, že neznáte timing projektu.